Kia ora!  (Maori voor Goedendag)

26 Juni om 15:20 stappen Guus en ik op het vliegtuig naar het onbekende. We beseffen ons steeds meer dat we naar het ”einde” van onze Nederlandse tijd werken. Iedereen wil je nog snel even zien voor je op reis gaat en zelf zijn we ook erg bewust dat de tijd super snel gaat. Van de week zijn eindelijk beide Visums goedgekeurd, de vaccinatie papieren ingeleverd en hebben we in principe nog 1 hobbel te gaan.. Verzekeringen! Wat een hels karwei om dat uit te zoeken!

Verzekeringen!

Omdat we in New Zealand werken vallen we binnen bepaalde regels en die zijn voor Guus en mij niet hetzelfde. Zo heeft Guus een andere zorgaanbieder en heb ik in Nederland nog een actief eigen ZZP Bedrijf (Verrassend Veehouderij). We moeten dus ieder voor zich een goede verzekering uitzoeken en afsluiten en daarbij ook extra onze zorgverzekering checken. Gelukkig valt er op internet heel veel te lezen over hoe dit werkt en heb ik aantekeningen gemaakt van dingen waar ik rekening mee moet houden.

Nog zo kort.maori

nog 26 dagen in Nederland.. Tja voor Guus wel. Ikzelf ga nog een week naar Spanje met familie omdat mijn ouders recent 30 jaar getrouwd waren. Dat betekend voor mij dat mijn huis en dierenoppas al eerder in mijn huis trekt zodat hij kan wennen en proef draaien. Ik trek bij mijn ouders in en ondersteun hem een aantal dagen. Na die week Spanje ben ik nog 3 dagen in Nederland tot vertrek. Daarnaast oefenen we natuurlijk hard op onze taal (Maori) 😉

Contact met New Zealand

Ik heb regelmatig contact met Willem Jan uit New Zealand. Erg leuk zoals hij me nu al bij dingen betrekt en een paar dagen geleden kreeg ik wat foto’s doorgestuurd. Op mijn vraag wat ik voor hem mee kon nemen uit Nederland kreeg ik een kort en duidelijk antwoord terug ”Een Friese vlag en een Brabants woordenboek”. Ik zie dit uiteraard als uitdaging om deze Friese boer in 3 maanden om te toveren naar Brabander. Dit geldt eveneens voor reismaatje Guus die een echte Achterhoeker is (ofwel achterkoekert)nz geitenstal

Ohja! Wij houden tijdens onze reis deze blog bij en zijn (heel soms) waarschijnlijk bereikbaar via Skype. Omdat we in een drukke (werk) periode aankomen zal het contact de eerste maanden wat minder zijn. Ikzelf heb een camera, headset en laptop mee. Dit ook omdat we in Thailand naar Chiang Mai gaan en dat dé place to be is voor Digital Nomads. (leg ik later nog uit)

Word vervolgd!