5 hoofd redenen waarom je moet gaan backpacken!

Binnenkort is het weer vakantie tijd! Jaaaa! alles even lekker laten gaan, genieten van het zonnetje en niets moet.
Er zijn vele manieren van vakantie vieren: zonvakantie, wintersport vakantie, cultuur vakantie, rondreis, groepsreis, actief of juist lui. Ik zal je hieronder vertellen waarom je beslist je backpack moet (aanschaffen en) meenemen!

#1 Backpack staat voor vrijheid!

Zodra ik mijn backpack zie krijg ik kippenvel over mijn hele lijf. Mijn backpack staat voor avontuur, mensen ontmoeten, herinneringen en voor vrijheid! De sky is the limit, is het in Frankrijk rot weer? dan verkassen we toch gewoon een paar honderd km verderop?! Kwestie van even je spullen terug in je tas rollen (letterlijk) en hop we gaan!

#2 Eenvoud!

Alles wat ik nodig heb zit op mijn rug. Het is wonderlijk dat je met 12 kilo lang weg kan zijn en toch eigenlijk niets mist! Sterker nog, ik had als beginnersfout teveel ingepakt en de helft niet eens aangehad!

#3 Mensen ontmoeten!

Op mijn eerste echt backpack avontuur door Europa zaten we met 2 Duitse meiden in de nachttrein van Zagreb naar Split. Ook allebei net hun diploma gehaald en 2 weken op backpack vakantie door Europa. Super gezellig! later kwamen we elkaar weer tegen in Italië en hebben we nog samen een cappuccino gedronken. Ook kwamen we nog 2 jongens tegen in Slovenië die ons wezen op mooie spots in Kroatië! Altijd handig die locals!

#4 Tijd en Rust!

Je krijgt de kans om je te mengen tussen de locals. Het kan zomaar zijn dat je via een local op een van de mooiste plekjes van het land komt. Je was daar waarschijnlijk met een georganiseerde reis of jongeren vakantie niet gekomen. De plaatsjes zijn vaak minder toeristisch en druk. Je krijgt tijd en rust om alles goed in je op te nemen. Je beleeft alles intenser!

#5 Story’s!

Je maakt zoveel meer mee! ”wist je nog toen de Franse conducteur staakte, en onze global reisticket die dag zou verlopen?” Ja dat is echt gebeurd. Onze terugreis was een hel. Nog 1 dag geldig ticket en alles veel te strak gepland, een staking van de Franse trein machinist zorgde voor een hoop problemen. Achteraf kunnen we erom lachen. Onze backpack vakantie kende vele hoogte punten maar ook kleine stressmomentjes waar je jezelf weer uit red. (zo hebben we ook op een gang geslapen met een stel bikers op zee tussen spit en Ancona, dat was ook echt een hele ervaring haha)

Dus.. Waar ga jij naartoe met je backpack?