Goedemiddag! en Goedenacht voor de mensen in Nederland!

Het is hier 14:15 in New Zealand en bij jullie 04:15. De eerste 10 dagen zitten erop en de lammerperiode begint op gang te komen. Ik heb niet veel last gehad van een Jetlag en kon mijn draai vrij snel vinden op het bedrijf. Er zijn momenteel 7 geitjes geboren. De eerste was een week te vroeg en heeft de naam Lucky gekregen. Ze is fel, springt in het rond en drinkt als een Brabander.

Ik leer hier steeds meer over de New Zealandse Geitenhouderij. Zo ligt er een boekwerk van de fabriek met richtlijnen, regels en tabellen. Anniek en ik hebben de lammer afdeling verder afgemaakt en zijn bezig met wat structuur in te brengen. In deze eerste 10 dagen hebben we ons beziggehouden met melken, melkmachine klaarmaken, sorteren, bekappen, kettingen aandoen, het afmaken van de lammerafdeling en natuurlijk de geboren lammeren.

Op stap!

Naast het werk zijn we ook nog op stap geweest met de auto van Aniek. Het weer is hier heel apart, het kan plaatselijk regenen en mistig zijn. Als het om het huis regent kan het goed zijn dat het 10 km verderop stralend weer is. Ik ben nu op 4 plaatsen geweest sinds mijn aankomst in New Zealand.

AUCKLAND EN DEVONPORT

Auckland is een moderne stad. Hoge moderne gebouwen aan de ene kant en oude karakteristieke gebouwen aan de andere kant. Auckland is leuk om eens door te wandelen maar ikzelf was er niet zo weg van. Er zijn wel een aantal leuke lunch tentjes en aan de haven kun je ook leuk zitten. Devonport is daarentegen een heel stuk leuker. Je kunt er een tour boeken met Paul, wat erg leuk is. Paul neemt je dan in 2 uur mee door Devonport. Je komt op 2 uitkijkpunten en hij zet je weer terug bij de Ferry die tussen Auckland en Devonport gaat, deze overtocht duurt 2 minuten ongeveer. Afgelopen Dinsdag (5 Juli) hebben we de vader van Anniek naar het vliegveld gebracht en wilden we nog even naar Auckland gaan. Uiteindelijk zijn we in Devonport beland waar we in The Patriot pub heerlijk hebben gegeten en toevallig is het daar elke dinsdag avond Kiwi quiz avond. Erg gezellig! en ook de buiten tuin is super leuk ingericht. Zeker een bezoek waard! Ohja en de prijzen waren ook zeer schappelijk!

HAMILTON

Hamilton is de dichtsbijzijnde stad. Het stadje heeft de Countdown (supermarkt) en je vind er wat restaurantjes, barretjes en eigenlijk alles wat je verder nodig hebt. We zijn er niet zo heel vaak, alleen als we boodschappen doen.

RAGLAN

Is een van de populairste surfspots ter wereld! en dat hebben we gezien! Zelfs in de winter staat er een rijtje met (surf)campervan’s en lopen er surfers rond. We hebben heerlijk op het strand gelopen en nog wat zeesterren gevonden. Een stukje verderop hebben we nog even gekeken naar alle fanatieke surfers in het water. Raglan is ruig, mooi en de mensen zijn er vriendelijk. Ohja! en het zand is er zwart.

RUAPANE TRAIL

De ruapane trail was mijn eerst dagtochtje. Een paar uurtjes klimmen en je bent 723 meter boven zeeniveau. Wat je daar aantreft lijkt haast onwerkelijk! Het lijkt wel alsof je naar een heel groot schilderij kijkt. Je kunt kilometers ver kijken en je staat zelfs hoger dan dat de meeste helikopters vliegen. De trail is wel echt klimmen en klauteren en het word aangeraden om voldoende eten en drinken mee te nemen, goede schoenen aan te doen en makkelijke kleding (liefst laagjes want als de zon weggaat is het koud) Maar wat een adembenemend uitzicht!

Naast dit alles heb ik nog even gekeken naar een leuk hardloop rondje, maar het kleinste rondje wat ik kon vinden was bijna 11 km. Dus het word even moed verzamelen om deze 11 km berg op berg af te volbrengen.

Tot de volgende blog!
Ohja! als je vragen hebt kun je die hieronder plaatsen, ik lees de berichten vrijwel elke dag.