Ben jij een avonturier? En ga je op vakantie graag op pad? Dan heb ik hier een paar mooie tips en wat ervaringen die ik met je wil delen! Na een backpack vakantie en tijdens mijn huidige wereldreis heb ik een aantal dingen ondervonden en ik denk dat je er wat aan hebt! Goed voorbereid op pad kan je veel plezier opleveren en heel veel rust! Hier mijn #7 tips en 7 handige apps!

#1 Goed voorbereid op pad: Maak een realistisch plan!

Je bent aangekomen op je vakantie land! Gefeliciteerd! maar dan? Heb je al research gedaan of iets opgeschreven?

Mijn Maps.me NZ noord

Deze stap kun je al doen voordat je gaat! Via de App Maps.me kun je plaatsen (en tracks/bezienswaardigheden) markeren op een kaart. En het leuke is nog wel: het is gratis en je kan het zelfs offline zonder internet gebruiken! Ikzelf ben onwijze fan van deze app en gebruik hem meerdere malen per dag.

Ik plan mijn trips als volgt! Ik heb maps.me geinstalleerd, zoek op google en pinterest naar bezienswaardigheden in mijn (vakantie)land. Als ik wat leuks heb gevonden kleur ik de MUST do’s rood, 2e keus (als er tijd voor is) geel en waar ik geweest ben groen. Zo heb je gelijk een logboek, to do lijstje en navigatie in 1 map. Je kunt dan makkelijker punten afwerken en inplannen. Je ziet bijvoorbeeld op de kaart de coordinaten en de reistijd vanaf waar je bent. Tip: neem ruim de tijd voor elk puntje op je kaart, het is jammer als je alles gehaast moet doen.

#2 Pak je tas (met regenhoes) in!

Kijk  een dag van tevoren even naar de weersvoorspelling. Er zijn een paar dingen die niet mogen ontbreken in je tas:
– Een papieren landkaart (ja ouderwets maar onmisbaar en ik spreek uit ervaring)
– Een (paar) lampjes en evt. een headlight
– Een regenbroek
– Eten en drinken!
– Je belangrijke papieren in een afsluitbaar waterdicht zakje
– Een compact EHBO setje.
– aanrader: een extra batterij met usb kabel (voor je navigatie, telefoon enz.)

#3 Calamiteiten! Breng mensen op de hoogte van je plan.

Ben je verslaafd aan hiken en trails net als ik? of ga je andere avonturen aan? Laat even iemand weten wat je plan is mocht je toch in de problemen komen (ondanks je goede voorbereiding) dan weten ze in iedergeval waar ze moeten zoeken. Tip: maak een printscreen van je maps.me punt daar staan ook straatnaDSC_5790men en coördinaten op.
Ohja! Bij een meerdaagse trail moet je niet vergeten je hutten te reserveren! (in New Zealand gaat dat via de DOC )

#4 De route!

Routes kun je bepalen via de kaart of via diverse apps. Kijk ook eens naar een omweggetje. Wij hebben prachtige plaatsen gezien door een stukje om te rijden in New Zealand. Maar reken dan wel op extra vertraging. Wij kwamen uit 0p een off the road weg langs de kliffen van het Noorder eiland. Dat was enorm gaaf om te zien!

#5 Doe research!

Goed voorbereid op pad: Met internet ligt de wereld aan je voeten. Check even kort de recensies en tips. Vaak kun je veel besparen of juist problemen voorkomen door even snel te Googlen. Op Facebook zijn de groepen: ”Dutchies in.. Azië/Canada/New Zealand/Australië ” een enorme aanrader! Ik heb daar onwijs leuke contacten opgedaan en diverse kortingen kunnen regelen!

#6 Zoek je nog een slaapplek?

Ga je vanuit hostels, met de bus of een georganiseerde reis? Alles heeft zijn charmes maar ga je ongepland op reis in bijvoorbeeld New Zealand of Australie dan zijn de wikicamps apps aan te raden! En voor andere landen hostelworld en booking.com. Voor wikicamps: check even goed de recensies ivm. regels en waarschuwingen voor bijvoorbeeld zandvlooien.

#7 Handige travel apps!

Goed voorbereid op pad? deze apps gaan je helpen! Een paar heb ik hierboven al genoemd maar hierbij nog een opsomming:Wereldklok Samsung

  1. Maps.me! (gewoon een onmisbare geniale offline app)
  2. WikiCamps
  3. Booking.com / Hostelworld
  4. Pinterest (voor ideeën)
  5. Zaklamp
  6. Samsung wereld klokken (widgets > dubbele klok digitaal)
  7. Skype en Whatsapp

Veel plezier op je volgende trip!
Laat je even weten hoe het was?!