Het is alweer even geleden dat ik van me liet horen. Dit komt grotendeels door de slechte verbinding en middelen. Tijdens het reizen ben ik afhankelijk van de (gratis) beschikbare wifi. Dus update ik alleen nog wanneer de middelen dat toelaten.

Ik heb een onwijs gave tijd hier op het Noorder eiland gehad! Er is ontzettend veel gebeurd en ik heb onwijs lieve, mooie mensen met bijzondere verhalen en doelen ontmoet!

Het werk in Hamilton met de geitjes.

Dat was natuurlijk een van de grootste reden om naar NZ te gaan. Ik heb hier 3 maanden op de Farm van Willem gewerkt. Mijn taak was de lammerperiode begeleiden. Ik ben hier op Dinsdag 27 September weggegaan en ben op 12 en 13 oktober nog even terug gegaan, omdat collega Anniek jarig was. Uiteraard nog even snel naar de meiden op stal geweest. De kiddies groeien goed!

Tijd voor een nieuw avontuur!

Dinsdag 27 September was het dan zover! Een Stray Patch buspas gekocht, een hostel gereserveerd en Willem heeft me naar Hamilton gebracht. Vanuit daar heb ik de bus naar Auckland genomen om daar vervolgens het Nomads hostel te zoeken. Uiteindelijk gevonden en geinstalleerd in de 6 bed Dames kamer. Daar ontmoette ik 3 engelse meiden en 1 duitse. Een van de meiden moest ook om 7 uur al de bus hebben (alleen dan de Kiwi bus) en dus konden we tegelijk opstaan. (en voelde ik me ook niet zo schuldig om iedereen op de kamer wakker te maken met mijn wekker). Uitgecheckt en omdat ik 3 Kwartier (!) te vroeg was heb ik nog even lekker bij de Bakkery een uitgebreid ontbijt en cappucino genomen. Inmiddels zag ik al wat mensen op het pick up point verzamelen en besloot ook eens te gaan kijken. Daar hoorde ik Ele praten met Joanne. Al snel begreep ik dat Joanne een Nederlands meisje was en contact was snel gelegd. Dat was het begin van een onwijs gave trip met geweldige mensen!

Paihia, Bay of Islands en Cape Reinga!

Onderweg stopte de bus nog bij wat Kauri bomen (spreek je uit als Cody), dat zijn enorm oude gigantische bomen. Het bijzonder is dat deze bomen kunnen bloeden. Het bloed is een soort van hars en die vormt een nieuw laagje stam. De boom groeit dus niet alleen in de hoogte maar ook in de breedte en het is super sterk hout. Er worden (super dure) trappen, beelden en andere dingen van gemaakt. Het hout is vrij zeldzaam en word inmiddels goed beschermd door de Kiwi’s. Verder naar Paihia! Een lief klein (toeristisch/vakantie)  dorpje aan de Bay. Vanuit daar hebben we een boottocht gedaan (een paar dolfijnen op afstand gespot) en zijn we met een tour naar Cape Reinga geweest. Cape Reinga is het aller noordelijkste puntje van NZ. Daar botsen 2 zeeën tegen elkaar en het is een spirituele plaats. Het is het punt waar de spirits thuis komen. Er mag dan ook niet gegeten en gedronken worden. In Paihia heb ik kennis gemaakt met mensen over de hele wereld en hebben we ook nog beerpong competitie gedaan. Waar ik overigens niet heel goed in was en mijn teamgenoot Steve en ik dus voornamelijk vanaf de zijlijn toekeken met een drankje.

Terug in Auckland en door naar Waiheke Island!

Na deze busreis bedacht ik dat ik Waiheke wel kon gaan bezoeken. Afscheid genomen van Joanne en Karen, op de ferry gesprongen en naar Waiheke Island gegaan. Onderweg aan de praat geraakt met een inwoner van Waiheke. Die heeft een korte samenvatting gemaakt van de historie, het leven en de dieren in en rondom Waiheke. Ik had in Auckland al een reservering gemaakt voor Hekerua Lodge (een van de weinige backpack hostels). De eerste beste busschauffeur op zijn schouder getikt met de vraag hoe ik bij de lodge moest komen. De lieve man wees me op de bus achter hem en ik kon meteen gaan zitten. Eenmaal op bestemming kreeg ik nog wat uitleg van de busschauffeur en kon ik als een pakezel de weg op. Eenmaal aangekomen op Hekerua viel me gelijk de sfeer op. Een grote drukke huiskamer en veranda met allerlei leeftijden en nationaliteiten. Hekerua Lodge is ecologisch, dat wil zeggen dat ze zelfvoorzienend zijn en je dus daar naar moet leven. Zo is douchen strikt max 5 minuten, dien je na gebruik de stopcontacten uit te schakelen en je afval te sorteren. Eenmaal mijn bed opgemaakt naar de huiskamer gegaan en daar ontmoette ik Anny en Matt uit de USA. Samen met Anny fanatiek aan een puzzel begonnen en die werd later ingeruild voor het kaartspel Spoons met Whiskey. De dag erna op pad met 2 Fransen Hugo en Marie. Een coastal track gelopen van een paar uur en de dag afgesloten met de hostel groep in de bar met live muziek en poolen in de pub. De dag erna weer fris en fruitig met Hugo op pad voor een andere coastal track. Toen was het alweer tijd om te gaan na 2 nachtjes. Samen met Alan, zijn vriendin en Hugo op de Ferry gestapt naar Auckland. Daar afscheid genomen en mijn weg voortgezet naar Papakura net onder Auckland waar ik Jasper weer zou ontmoeten.

Met Jasper op stap.

Mijn eerste Couchsurf ervaring! Bij de nieuwe eigenaren van Lotje! Super lieve mensen en gezellig gekletst met Jasper en de mensen daar. Uiteraard flink geknuffeld met lotje en Indy hun jonge hond. ’s Ochtends met Jasper opweg gegaan richting Cape reinga, De Giant te Paki sand dunes, Paihia en Piha. Op Cape Reinga een gave camping plaats gevonden aan het strand waar ik Anny en Matt van Waiheke Island weer trof! En ’s avonds kregen we ook nog bezoek van een Possum die even een koekje kwam halen. In Piha hebben we een nest plaats voor een soort vogel bezocht. Onwijs gaaf en deed me denken aan de vogels uit de film Finding Nemo (Mine Mine Mine). Vanuit daar overgestoken naar de Coromandel, Cathedral Cove en Hotwater beach. Daar een super toffe boottocht gedaan met een klein rubber bootje. Vanuit daar afgezakt naar Tauranga waar ik mijn 2e Couchsurf ervaring heb opgedaan bij een super lieve vrouw en haar mini Chihuahua Poppy. Zij heeft ooit een struisvogel farm gehad en al gauw hadden we ons onderwerp gevonden. Tijd om verder te gaan! Hamilton deze keer. Nog 1 keer naar de geitjes! Een avondje gekaart met Jasper, Willem en Anniek! Anniek was pas jarig geweest dus ook nog even gebak meegenomen en een fles Malibu. Vanuit Hamilton al vroeg naar Waitomo waar we om 9:45 gingen Black Water Raften in de Glowworm Caves. Sodeju! (excuses) wat was dat koud!! zelfs met wetsuit waren mijn handen en tenen bevroren! Maar wat was het onwijs gaaf en mooi! Zeker de moeite waard! Na een warme douche en wat soep en mijn (eerste!) Bagel weer de weg op voor de Natural Bridge en door te reizen naar Taupo! In Taupo een meisje uit Finland opgezocht die met Jasper verder gaat reizen. In Taupo afscheid genomen van hun en op de bus gestapt naar Wellington waar ik Guus weer zou ontmoeten.

Wellington

Vandaag 14 Oktober ben ik aangekomen in Wellington na een bijna 8 uur durende Busreis doro het prachtige landschap. In de bus trof ik een oudere vrouw die mijn wat over de omgeving kon vertellen. Toen ze erachter kwam dat ik ”farmgirl” was vroeg ze van alles over de koeien en de geiten en heb ik dus de rest van de tijd eigenlijk alleen maar verteld over het boerenleven. Afijn om 19:30 in Wellington aangekomen en ondanks mijn lege telefoon gelijk een goed hostel gevonden. Aan de balie een reservering voor Guus gemaakt en 1,5 uur later kwam ook Guus binnen vallen. Vanavond gaan we in de bar eens een plan bedenken voor morgen. De stad Wellington en wellicht de Ferry naar het zuidereiland staan op de planning. De tijd gaat hard!

Ohja! Wist je dat Jasper ook een Fotografie pagina heeft? Klik HIER voor zijn bijzondere werk!