Wil je gaan Roadtrippen? of Backpacken? en hoe verplaats je je dan?
Binnen de EU is Interrail een goede optie! Lees hier waarom de trein een juiste keus voor jou kan zijn!

Interrail voordelen op een rijtje:

#1 Vaste prijs!

Je vraagt van te voren je interrail Global pass aan via de Interrail Website daar staan gelijk de prijzen op. De meest gangbare zijn de global passen en de One Country passen. Ben je 25 of jonger? Dan ben je goedkoper uit!

#2 Je kunt onderweg andere dingen doen!

interrail global pass

Heerlijk een boek lezen, rond kijken, slapen, mensen ontmoeten of misschien wel werken? Het kan allemaal! Ikzelf ben fan van nachttreinen op wat saaiere trajecten. Het bespaart je een accommodatie en je reist verder terwijl je slaapt. Sommige trajecten zijn veel te mooi om ’s nachts te doen. Neem als voorbeeld de bekende Flåm route in Noorwegen, die doe je natuurlijk niet ’s nachts!

#3 Je ontmoet mensen!

Meestal deel je een coupe met een paar mensen. Zo deelde wij het traject naar Slovenië met 2 mannen uit Polen en Slovenië. Die wisten toevallig wat mooie plaatsen in Kroatië! Erg handig die locals!

#4 Je komt langs plaatsen waar je met de auto niet kunt komen!

Rondom Oostenrijk ging onze trein door de bergen, wat hadden we toen een prachtig uitzicht! Ook de Flam route gaat langs plaatsen waar geen verkeer mogelijk is. De trein kan je dus ook nog leuke plaatjes opleveren!

#5 Plannen!

Via de Interrail app op je smartphone kun je heel eenvoudig je route plannen! En als je een verbinding mist, gaat er vast wel weer een volgende!

#6 Beenruimte!

heerlijk languit op de bank! of even lopen.. Het kan gewoon! Alleen op drukke trajecten zul je even krap zitten maar over het algemeen kun je overal comfortabel zitten, staan of liggen.

#7 Interrail: Goed geregeld!

Interrailen is vrij populair onder EU backpackers! Met de Interrail app kun je alles eenvoudig vinden en op stations staat alles ook super goed aangegeven. De kans dat jij verdwaald is dus vrij klein. Op de stations staat ook vaak veel behulpzaam personeel en over het algemeen kan bijna iedereen (al dan niet met handen en voeten) Engels!