Het is weer een tijd geleden dat ik een blog geplaatst heb. Dit is niet helemaal zonder reden.
Ik heb niet echt stilgezeten de afgelopen dagen. Een paar mooie trips en wat veranderingen hebben wat tijd opgeëist.
Zo is o.a. website vernieuwd en dat kostte nogal wat tijd. Op Internet is Verrassend Veehouderij ook behoorlijk gegroeid en December komt steeds dichterbij. Tijd om verder na te denken naast het genieten van het prachtige New Zealand. Er liggen wat plannen klaar en ik verwacht dat daar binnenkort meer duidelijkheid over komt. Dus dat kostte even wat tijd.

New Zealand: De Trips.

Vorige week hebben Guus en ik de Windows Walk gelopen. Een prachtige track door de mijnen met mooie uitzichten! Daarna heerlijk gegeten in Matamata (Bekend van hobbiton). En gisteren (10 September) ben ik 1 dag naar het mooiste stukje van het noorder eiland gegaan: De Coromandel! Het schijnt dat Narnia daar gefilmd is. De wandelpaden waren adembenemend en ik had een windstille wolkenloze dag! Het water was bizar helder en blauw! Helaas was ik net te laat voor de boottocht. Maar eind september/begin oktober ga ik er terug tijdens de rondreis. Normaal is het bij de Cathedral Cove ontzettend druk maar omdat het ”winter” is had ik geluk en had ik 3 spots voor mij alleen. Daar nog 2 leuke mensen ontmoet. Een kiwi en een Chinese jongen die daar op vakantie waren. Na een gezellig praatje weer terug naar Hamilton gereden (2:45 u).  Dit beloofd veel goeds voor de rondreis!

New Zealand: Het Werk

We hebben nog een paar geiten die moeten lammeren (pakweg 20 stuks) en dan zit de lammerperiode er echt op. De kids die gelammerd hebben zijn nu echte melkgeiten en de lammeren worden al echte kids! De helft eet inmiddels al brokjes en kuilgras en ze groeien erg goed! De andere helft krijgt nog melk bijgevoerd. Naast de geiten hebben we hier op het bedrijf ook 6 Kalfjes. Bim (mijn vriendje), Bam, Frank, Stein, Verona en Feline drinken de restmelk op. Zo word alles gebruikt en niets weggegooid. Ze staan nu nog binnen en als ze straks oud genoeg zijn mogen ze ook lekker buiten spelen. Heerlijk om weer wat koetjes om me heen te hebben. Stiekem miste ik ze wel, alleen de geur roept al herinneringen op!  Nu de lammerperiode erop zit hebben we meer tijd voor opruim en opknap zaken. Van de week heb ik heel de melkstal schoongespoten en heeft Willem de schuur opgeruimd. Ik werk hier nog tot 25 September en dan is het tijd om afscheid te nemen. Zoals het er nu uitziet vertrek ik dan helemaal naar het Noorden (Cape Reinga) en ik hoop daar (of in de Coromandel) Orca’s te gaan spotten. Vanaf daar naar beneden zakken via 90 mile beach, Coromandel, Rotorua en naar beneden. Er staan nog een aantal mooi tracks op mijn lijstje en de tijd is schaars dus dat word goed plannen of hard doorlopen.
Tot de volgende Update!