Hallo allemaal!

Het is inmiddels Augustus en de dagen vliegen voorbij. Een groot deel van de geiten heeft gelammerd. We melken nu ongeveer 560 dieren en er komen nog pakweg 100 kids aan (eerste worps geitjes). Daar zitten we nu eigenlijk al 1,5 week op te wachten. Nu het rustig is, is er wel meer tijd voor mijn blog hobby en diverse uitstapjes. Ik plan ze in via maps.me. Ik heb het uitgelegd in: Goed voorbereid op pad, zo doe je dat!

Dat werkt dus fantastisch! Zo hebben we onze waikato roadtrip gepland (bekijk HIER het filmpje) en kwamen we uit op een uitkijk punt via een gravel road vanuit Raglan. Vanuit daar start ook de Karioi track van een paar uur. Alleen de parkeerplaats van die track was al adembenemend. De track heb ik Zondag 14 Augustus gedaan. (Bekijk HIER het filmpje!

Achter de schermen!Guus op de jerseyfarm

Ondertussen is er achter de schermen heel wat gebeurd! Guus is een paar dagen bij ons geweest en we hebben een beter bedrijf voor hem gevonden met heel veel jersey’s (voor de mensen die weten hoe gek ik op Jersey koeien ben.. Ja ik ben stik jaloers!) maar Guus heeft beloofd dat ik een dag ”stage” mag lopen bij hem! Het is gevestigd in Morrinsville en hij heeft een eigen huisje bij de Farm.

Het is geweldig om te zien hoe enthousiast Guus is!Melkstal Guus

Wereldreis: plannen veranderen

Daarnaast heb ik besloten mijn route volledig om te gooien! In plaats van NZ – Australië – Thailand, gaat het waarschijnlijk NZ – Australië en via USA of Canada terug worden. Dit heeft niets met de aanslagen te maken maar met mijn eigen voorkeur. Die richting staat veel hoger op mijn Bucketlist. Maar de precieze route is nog helemaal onbekend.

Ik blijf een paar weken langer doorwerken in NZ en 28 oktober vlieg ik wel zoals gepland van Christchurch naar Cairns vanuit daar reis ik met een paar mensen naar Sydney en van Sydney reis ik terug naar Christchurch. Dit allemaal om de Great Walks te kunnen lopen! (4 dagen bikkelen op een trail door de bergen met onbeschrijfelijke uitzichten).Huisgeit Lotje

Even voorstellen!

Daarnaast hebben we ook een nieuw gezinslid! Anniek en ik hebben een pleeggeitje! Lotje heet ze en ze is ongeveer 1/3 van de grootte van een normaal lammetje. En ze is veel kleiner dan Doessie de Mini Fox van Willem. Dus nu heb ik een paar taken bij: flessen, bedje opdekken, verhaaltje voorlezen en een grotere kamer maken voor als ze gaat groeien. De opvoeding gaat de goede kant op en ze rent al steeds minder vaak over mijn toetsenbord heen!