Een tijd geleden ging ik backpacken met een meisje die ik via internet had leren kennen. We hadden elkaar 5 uur in totaal gesproken en gezien toen we onze Europa Backpack vakantie gingen maken. Zoals een echte boerin betaamd, moest er nog van alles gebeuren en gecheckt worden en hadden we de eerste trein al meteen gemist. Onze route werd uitgestippeld: Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië, Italië, Frankrijk, Spanje, Frankrijk, België en terug in 2 weken. Wat een geweldig avontuur! We hadden verwacht dat we ons het minst veilig zouden voelen in Kroatië maar dit land verbaasde ons op alle vlakken! Wat een geweldig mooi en vriendelijk land! Mijn favoriete vakantie bestemming tot nu toe!

Zagreb is mooi, hip en vriendelijk!

Eenmaal in Zagreb moesten we een tijdje wachten op onze nachttrein naar Split. Mooi de tijd om onze backpacks in een kluisje op het station te frommelen en met onze daypack op stap te gaan in Zagreb. De winkelstraten, het park, de terrasjes en de feel good vibe is erg aanstekelijk! Iedereen is vrolijk en behulpzaam! En niet onbelangrijk: Het bier is er koud en word in grote hoeveelheden geschonken! 😉

Split in het zuiden!Sibenik

Na onze nachttrein, eindelijk aangekomen in Split. Het weer was niet zo super maar ondanks dat hebben we ons goed vermaakt in de steegjes vol winkeltjes, de markt en de mooie terrassen. We kwamen verrassend genoeg weinig Nederlanders tegen. Tip: Kijk goed uit hoe en waar je een hostel of hotel zoekt, er staan veel locals bij het station maar het lijkt niet altijd zuiver..

Sibenik, ons stukje paradijs!

Een piep klein pittoresk dorpje/stadje in Kroatië. We hadden plannen om NP Krka te bezoeken en via Sibenik was dat makkelijk. We hebben daar een leuk hostel in de buurt gevonden en zijn wat rond gaan lopen. Tussen de kleine huisjes kun je met een trap de berg op naar het kasteel. Wat een bizar mooi uitzicht heb je daar! We hebben daar even zwijgend staan genieten van de prachtige dag, het geweldige uitzicht en onze fijne nieuwe vriendschap! Beseffend dat deze vakantie ons heel veel heeft gebracht!

Krka, een wonder op zich.

De watervallen van Krka is nog 100x mooier als op de plaatjes! Als je ooit iemand op een sprookjes achtige manier ten huwelijk wil vragen doe dat dan vooral in Krka en succes gegarandeerd! Je kunt er zwemmen bij de waterval, de berg op klimmen met kleine natuur trapjes, over bruggetjes lopen door het park.. alles is even mooi! Helaas is niet alles rolstoel vriendelijk. Over Krka volgt nog een aparte blog!

Klik HIER voor de website van Krka!insta-kr1

Openbaar vervoer in Kroatië.

Wij hadden gekozen voor een Interrail global pass, een hele goede keuze achteraf! We hebben het openbaar vervoer als zeer prettig ervaren! Grappig was dat we op weg naar Sibenik over moesten stappen in the middle of nowhere. Daar vonden we een klein oud treintje waar iemand in lag te slapen. Dat bleek later de station houder, schoonmaker, spoorwegmonteur, conducteur en machinist in 1 te zijn. Hij bracht ons keurig naar de bestemming en was erg vriendelijk ondanks dat hij geen woord Engels of anderszins bekende taal sprak.

Kosten en afdingen.

In Kroatië word op de markt best veel afgedingt. In winkels dient men gewoon de aangegeven prijs te betalen. Kroatië is een best goedkoop land buiten de echt toeristische delen zoals Zagreb en het split plein. Heb je een bepaald budget dan krijg je in Kroatië ongelooflijk veel waar voor je geld!

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen