Onze Locatie

Onze locatie ligt in de prachtige gemeente Loon op Zand!
Vlakbij de duinen en de Efteling in het buitengebied.

Paarden voorzieningen

 • Track van circa 200 meter
 • 8 hooi en snack punten
 • 4 waterpunten
 • 2 zigzag paden
 • cirkel 14 meter
 • 3 weides
 • rijbak/ paddock (30m x 20m)
 • 2 afsluitbare inloopstallen
 • 1 grote inloopstal
 • beveiligde zadel en materiaal kamer
 • Verlichting en muziek in en rondom stallen.
 • Wasplaats
 • Bos op loopafstand.

Zorg voorzieningen

 • Paardenverblijven
 • Kleindier weide (geiten)
 • Grote tuin
 • Moestuin (in aanleg)
 • Boomgaard (in aanleg)
 • Picknick plaats (in aanleg)
 • Sanitaire voorzieningen
Paardenpension

Ons pension is opgebouwd vanuit het ”Paddock Paradise” principe. Het voordeel is dat de paarden zelf kunnen kiezen, waar en hoe ze willen leven. Ze beschikken over een track met zigzag paden, passeer hoeken en een grote cirkel. Daarnaast kunnen ze kiezen uit 3 stallen en 3 verschillende ondergronden.

In de natuur leggen paarden dagelijks vele kilometers af om hun maaltijd bij elkaar te scharrelen. Om dit gedrag te stimuleren hebben we 3 hooipunten op de track aangelegd en 3 waterpunten vooraan rondom de stallen. Zo moeten de paarden bewegen om hun voedsel en water te halen.

Om ze bezig te houden hebben we ook een ”sluip” pad die open en dicht kan en een aantal weides die open en dicht kunnen. Ook verstoppen we soms wat lekkers als haychunks, wortels, appels en wilgentakken.

Deze manier van houden resulteert in rustige, tevreden paarden die zeer relaxt reageren en goed in conditie zijn.

Wij voeren uitsluitend geanalyseerd droog weidehooi.

Op dit moment is er géén plaats voor nieuwe pension klanten.

Dagbesteding op onze locatie

Komende jaren willen we gaan uitbreiden met een zorgtak naast de paardencoaching die in samenwerking is met ”in balans met dieren”

Uiteraard willen we dit goed aanpakken en vergt dat wat tijd.

Word vervolgd!

De dieren op onze locatie

Salvádo

Salvádo

Pura Raza Espagnola

Sallie is geboren op 4 juni 2010 en met 6 maanden heb ik hem uit een benarde situatie gehaald. De jaren erop stonden in teken van herstel en is hij uitgegroeid tot een zéér fijn, gevoelig en werkwillig paard. Sallie is eerlijk en puur, wat ook best ras typisch is voor het PRE paard.

Anouk

Anouk

NSPS Shetland pony

Anouk van de Binnenjager is op 14 Juni 2007 op de wereld gezet door Tessa van stal Dito. Met een beetje hulp van mij (Maaike). Anouk is dus een eigen fok. Haar vader Danny van het stalletje is ook nog binnen onze kennissenkring en geboren in ’89. Hij leeft nog steeds in fitte conditie.

Anouk is super lief, vlot in haar gangen en onwijs goed met onzekere mensen. Ze heeft een engelen geduld en is vriendelijk in haar benadering.

Tornado

Tornado

Bont rijpaard

Tornado is onze pensionner.
Briesje zoals we deze vriendelijke man ook wel gekscherend noemen is op leeftijd (30 mei 2000) maar zéker niet oud. Hij gaat nog mee op bosrit, begeleid mensen tijdens de coaching en is een graag geziene gast bij iedereen op het erf.

Jade

Jade

Exmoor pony

Jade is ook een pensionner en heeft in haar jonge leventje (6 april 2012) al een flinke rugzak. Ze komt oorspronkelijk uit het ‘’wild’’ en is een echte dame. Ze is slim en weet heel goed wat ze wel en niet wil. Ze zal dan haar mening ook wel op een subtiele manier duidelijk maken. Jade is een spiegel. Ze geniet van het paddock concept omdat ze graag haar eigen keuzes maakt. Een krachtige persoonlijkheid.

Mitsie

Mitsie

Schotse collie x Australian Sheperd

Waar Maaike is, is Mitsie. Mitsie is op 3 Augustus in Zuidhorn geboren. Mitsie is een zeer werkwillige, energieke hond. Ze houd van spelen maar houd niet van gillende kinderen. Ze trekt dan liever haar eigen plan. Mitsie is zéér intelligent en onvermoeibaar!

Linka

Linka

Duitse dog

Linka is onze ‘’gentle giant’’. Deze dog van ongeveer 55/60 kilo is de grootste schoothond. Linka houd van knuffelen, is zeer rustig in haar benadering en houd van alles wat klein is.
Linka is van 20 september 2015 en een dochter van idefix van annemirena en Daerle.

Saartje

Saartje

Lapjes poes

Saartje is in 2020 bij ons gekomen als kleine kitten. Saar is degene die zorgt dat werken bijna onmogelijk is. Ze wil zó graag aandacht dat het bijna vervelend word. Ze springt overal op schoot, is altijd in de buurt en als het kan dan tikt ze even met haar pootje dat ze het tijd vind om te knuffelen. Saar is nooit boos en heeft veel geduld.

Suus

Suus

Dwerggeit

Suus is onze bruine dwerggeit.
Moeder van Sophie en Simon.

Suus is een lieve geit die zich bij rustige benadering gerust laat knuffelen. Ze eet heel graag brokjes uit de hand.

Sophie

Sophie

Dwerggeit

Sophie is een klein bruin bont geitje. Dochter van Suus.
Sophie moet nog even een beetje wennen aan de omgang met mensen. Met een beetje rust en aandacht komt dat zeker goed!

Simon

Simon

Dwerg bok

Simon is een klein bruin (gecastreerd) bokje met een witte stip op zijn koppie.
Simon is een zoon van Suus en broertje van Sophie. Simon is nieuwsgierig maar ook nog een beetje terughoudend. Simon houd van klimmen en maakt dankbaar gebruik van de knutselwerken in de stal en weide.

Freckle

Freckle

Dwerggeit

Freckle is een bonte dwerggeit. Ze is de moeder van Frits en Floris.
Freckle is het meest aanhankelijk.
Ze is nieuwsgierig en ook de dikste uit de kudde.

Floris

Floris

Dwerg bok

Floris is de hoornloze bonte (gecastreerde) bok. Floris is een zeer bedreven klimmer. Erg nieuwsgierig maar niet dominant.

Frits

Frits

Dwerg bok

Frits is de enige met kleine hoorntjes in het gezelschap. Frits is overal als eerste bij en geeft gerust de andere geiten een zetje als ze in de weg staan. Frits is een klein brutaal bokje die graag bezig is.

Het laatste nieuws!

Niets Gevonden

Uw zoekopdracht leverde helaas geen artikelen op